Make your own free website on Tripod.com
Jeugdraad Geraardsbergen
Home
Bestuur
Wat ?
Leden
Aktiviteiten
Verslagen
Uitleendienst
Het JWBP
Links
Weetjes
Foto's
Jeugdcentrum

Het jeugdcentrum: veel meer dan een prestigeproject ...

   
 
 
Reeds vele jaren terug werden de eerste plannen uitgetekend voor een heus jeugdcentrum in Geraardsbergen. Het zoeken naar een geschikte lokatie nam een hele tijd in beslag en het project kon ook niet steeds rekenen op voldoende goodwill vanuit de stad. Maar nu is het zover. Het oude complex Waterinckx is (deels) gesloopt en de werkzaamheden beginnen binnenkort!
Streefdatum : eind 2005.

                                                    
                                 
 
 

afbraakwerken1.jpg

 
Maar ook alle diensten ivm jeugd zullen een onderdak krijgen in het jeugdcentrum. Zo krijgt de jeugddienst er zijn vaste stek en zal de jeugdraad er een definitief onderkomen vinden.
Er komt een 'antenne' van het JongerenInformatiePunt (JIP) en een volledig vernieuwd jeugdhuis mag zeker niet ontbreken.
Voor wie krap bij plaats zit, zal accomodatie om te vergaderen worden aangeboden waarbij gebruik van een internetruimte niet mag ontbreken.
Tijdens de zomermaanden dient het jeugdcentrum als uitvalsbasis voor de speelpleinwerking, later aan te vullen met initiatieven als grabbelpas en dgl.
Tot slot krijgt Geraardsbergen zijn eigen Provinciale Uitleendienst waar verenigingen gratis audiovisueel en ander materiaal zullen kunnen ontlenen.

opdrachtbord.jpg

 
Via het jeugdcentrum zal de jeugd in Geraardsbergen binnenkort kunnen beschikken over een degelijke fuifzaal. Met een oppervlakte van 900 m , vast podium , geluidsinstallatie en belichting moet aan een meer dan rele nood binnen Geraardsbergen kunnen voldaan worden.
Verder wordt nog minimaal n kleinere zaal voorzien - ideaal voor kleinere optredens, stand-up, exposities, ... en zullen er enkele repetitieruimtes zijn.
   
 

geveloud.jpg