Make your own free website on Tripod.com
Free Podium 't Rockt 2002!
Laureaten

Home

Inschrijven | Deelnemers | Laureaten | Plannetje | Over Ons | Links
Vakjury

Wim Oosterlinck (StuBru ochtendmens)
Steff De Vos (Roadrunner Records)
Chris Somers (MM Recording Studio)
Erik Van Biesen (Gorki, Detroit Junks, ...)
ZIF-@tiscali (ornitoloog, wandelende pop-encyclopedie)

Darlene

Met Darlene zitten we al meteen met een groot probleem: het is ongelooflijk moeilijk een etiket te kleven op deze muziek. Mooie songs, evenwichtige melodielijnen, fijne opbouw, ... Gewoon genoeg redenen om te stellen: zorg dat je er op tijd bij bent de 26e !!

Hear Darlene

Blindman's Buff

Potige songs, strakke ritmesectie, grommende gitaren die aan een leiband mooi in bedwang worden gehouden, een stem om U tegen te zeggen ... Deze muziek zit als een strakke jeans rond een welgevormd vrouwen... Had ik jaren terug mijn haar maar nooit laten kortwieken!

Hear Blindman's Buff

Close Call

Even dachten we dat PJ Harvey in onze CD-speler gekropen was. Een mens kan zich al eens vergissen. Close Call is de naam en ze staan er! We hebben zo het vermoeden dat de moeilijkste taak niet weg gelegd is voor de groepen, maar eerder voor de jury! 't Wordt niet makkelijk. Dedjuu !

Hear Close Call

Tangerine

Het mag duidelijk zijn: de vrouwen staan wel degelijk hun mannetje deze editie. Mogen we nog even een vergelijking maken? Met The Cowboy Junkies (bij momenten 'op speed') zitten we er niet ver naast. En het houdt niet op want er is nog vrouwelijk geweld (of moois) op komst!

Hear Tangerine

Scott Elvin

Nog eentje waar we niet goed weten wat mee aanvangen. Het doet ons denken aan ... en daar stopt onze hersenactiviteit. Pure pop-songs, zeker met een 80's tintje en alles mooi in balans. Voeg er nog een stem bij die ons herinnert aan Robert Smith en misschien heb je al een idee.

Hear Scott Elvin

SugyPomskin

Is het toeval of niet, maar hier hangen nu net drie posters: Garbage, Lamb en Tricky. Die namen vloeiden ook uit de monden van de pre-jury bij dit schijfje. Terug een madam en ze mag deze avond in schoonheid afsluiten. Nog even en we weten wie deze zomer terug mag komen naar Geraardsbergen. Succes allemaal !

Hear SugyPomskin