Make your own free website on Tripod.com
MuurRock Geraardsbergen
Affiche2003

Home

Affiche2003 | Comedy Night | MuurRock Trophy | MuurRock? | Foto's | Sponsors | Links | Contact

U wordt binnen 2 sec omgeleid naar

www.muurrock.be

Frogroin

frogroin.jpg

Na een zeer gesmaakt optreden als support van Belgian Asociality in het plaatselijk jeugdhuis Vroem, besloten we deze lokale popgoden in wording alsnog een plaatsje te geven op de affiche. Punkrock uit Geraardsbergen als opener van editie 2003. Moet gewoonweg kunnen.
Tud Russel

tudrussel.jpg

Winnaars van de Muurrock Trophy 2003. Ze noemen hun mix van metal, punk en hardcore zelf liever Groovecore. Metal gesteund op sterke melodielijnen en meezingrefreinen. De vergelijking met Pantera is nooit ver weg. Hun eerste doel is nationaal de plaats van het ter ziele gegane Channel Zero in te nemen. U bent gewaarschuwd.

ABN

abn.jpg

Nederlandstalige Hip Hop van de bovenste plank. Speelde reeds op alle grote Belgische Festivals zoals (Torhout) Werchter, Pukkelpop, ... Quinte en zijn mannen komen onder meer hun nieuwe CD Kannonevlees voorstellen, al zullen tal van hun hits zeker niet ontbreken op de playlist. Op Muurrock 2003 : Algemien Beskoaft Nederlanz.

Lunascape (Unplugged)

lunascape.jpg

Zangeres Kyoko Baertsoen verliet in 1997 Hooverphonic om samen met Walter Hilhorst deze ondertussen reeds internationaal befaamde Belgische band op te richten . Met Reflecting Seyelence brachten ze in 2002 één van de beste Belgische popplaten ooit uit. 'My 2nd Skin' werd grijs gedraaid op Radio 1 en Studio Brussel en hun muziek ontging ook niemand minder dan Sinead O Connor die besloot hun song 'Tears From The Moon' te coveren. Geniet van deze hemelse ambient trip-pop muziek.

Dolfijntjes XL

dolfijntjes.jpg

Een ietwat eigenzinnige orkestband aangevoerd door niemand minder dan Wim Opbrouck, geruggesteund door Wim Willaert en andere Vlaamse topmuzikanten (hier in XL versie; met blazers en al).
Ze speelden vorige jaar onder meer nog een overvol Sint Jacobsplein (Gentse Feesten 2002) 'plat'.
Noem hun muziek gerust punk-chanson-polka-disco-jazz met een maximale onnozelheid als rode draad en een dol enthousiast publiek als resultaat Van Vlaamse klassiekers tot de grootste wereldhits, alles gaat door de malle molen van de Dolfijntjes. Kortom: sfeer en ambiance van de bovenste plank. Dit optreden wordt een groot feest waar Geraardsbergen nog lang over zal praten.

Guy Swinnen solo

guyswinnen.jpg

Frontman van de legendarische Scabs (Beste Belgische Rockband uit de Eighties) solo. Deze akoestische set wordt een soort 'best of' van wat The Scabs ooit gemaakt hebben. Muurrock is heel fier een van de grootsten uit de Belgische popwereld dit jaar te mogen ontvangen. Hard Times Revisited.

Daan

daan.jpg

Tegenwoordig is Daan Stuyven niet meer weg te denken uit de Belgische Pop- en Rockscene (onder meer als frontman van Dead Man Ray). Op Muurrock 2003 zien we hem echter in een meer swingende versie met het project DAAN. Donkere teksten verpakt in vrolijke en op het eerste zicht eenvoudige doch uiterst dansbare deuntjes. Denk onder meer aan de Stubru-Afrekeninghits 'Swedish Designer Drugs' en 'Love'. Deze freaky band was reeds te gast op vele grote nationale en internationale popfestivals. Het ziet er naar uit dat Muurrock 2003 een zeer hoogstaand, supergroovy slot zal krijgen.