Make your own free website on Tripod.com
 
Zomerkermis 2001 Geraardsbergen
                   
  
Wij zelve | The Bands | Tickets | Gastenboek | Het verleden | Nog verledener | Links | Praktisch

Home

  
                   
  
 The Bands 
  
 

publiek.jpg

Tina Bride

Deze jongedame zal waarschijnlijk (en vooral) het jongere volkje aanspreken. Het is zomerkermis en daarom willen we zeker voor elk wat wils op onze podia brengen. Na haar spraakmakend debuut Get To You gevolgd door Perfect Love heeft ze met Dont Give Up opnieuw een dikke hit te pakken., wat resulteert in heel wat optredens. Zo ook in Geraardsbergen, waar ze het zijpodium mag ontmaagden.

dijenik

Dijenik

Geraardsbergse groep met een eigentijds geluid dat je moeilijk in n vakje kan onderbrengen. Het met momenten zweverige stemgeluid van Jimmy flirt op een unieke manier met de vele "details" in de arrangementen en de tempowisselingen die hun muziek zo typeert. Melodieuze rock die je het ene moment doet denken aan groepen als Radiohead of Coldplay, om je dan vervolgens weer op het andere been te zetten en je richting Soulwax of Elliott Smith te duwen.

publiek.jpg

Detroit Junks

Nieuwe Gentse rockgroep. Hun invloeden zijn enorm uitgebreid maar de bedoeling blijft gitaarrock te maken aan de hand van de teksten van Alex. Er stevig tegenaan gaan dus, met zin voor de nodige afwisseling en zonder subtiele wendingen uit de weg te gaan.
Valt deze groep met iets of iemand te vergelijken? We weten het niet... we've been told... vroege Pearl Jam... Tragically Hip verhalen... de gekte van Stereophonics...

publiek.jpg

VIVE la fte

Een groep rond dEUS-bassist Danny Mommens en Els Pynoo, die graaft in haar zoete herinneringen naar de onbevangen popsound van twintig jaar terug en haar inspiratie zonder enige gne uit de tachtiger electro-sound put. Echos van Visage, The Cure, Kraftwerk, ... samen met de begeestering voor de Franse chansonniers l B.B. , Jane Birkin, Dutronc of Gainsbourg geven je in de onmiskenbare VLF-touch een lekker retro-gevoel en een sound die verrassend eigentijds klinkt. Anno 2001 is electro volledig terug.

publiek.jpg

Jaman!

Interesse in reggaemuziek zetten The Prince Of Dub, Tommy Boy en Guitar Steve Trombone aan om in 1997 een reggaeband op te richten. De groep werd vervolledigd met goed volk komende van ex-Skyblasters en andere bands. Met 2 "toasters/rappers" in de rangen, evolueerde de muziek van Jaman! naar een uniek geluid waarin reggae , dub en hip-hop elkaar perfect aanvullen. Meer nog: na iedere show laten ze je achter met twee dingen: een ongelooflijk goed gevoel en een onbestemd verlangen naar meer.

publiek.jpg

The Whodads

Deze dertienkoppige band garandeert een avondje spetterende en dampende ambiance. Ze brengen op een onweerstaanbare en wervelende manier interpretaties van muziek uit Cuba, Mexico, de jazzclubs van New York, Californische stranden en de filmstudios van Hollywood. Een stijlvolle lokale cocktail van latin-soul en surf-rock.
The Whodads zijn de perfecte band voor een nachtje slonzige surf en stomend sax-geslurp en dat draait gegarandeerd uit op een big party! Bestel die nieuwe schoenen maar.