Make your own free website on Tripod.com
MuurRock Trophy 2006

Finalisten


Home | Inschrijven | Inzendingen | Finalisten | Over Ons | Links

Vakjury 2006

Binnenkort gekend

Finalisten 2006
Nunan

Schurende en scheurende rocknummers ongecompliceerd gebracht. Deze Grimbergse band straalt genoeg energie uit om een ganse stad van stroom te voorzien. Morphine is nooit ver weg; kortom ‘Bad music for ugly people’.

Hear Nunan

Cunzi

In 1998 reeds in de finale van Humo’s Rock Rally (het jaar van Das Pop, Gabriel Rios,...) . Een trio met heel wat podiumervaring dat in 2001 hun debuut-cd ‘Record’ uitbracht ...om daarna ... in 2005 terug te keren met een resem nieuwe sterke songs die doen denken aan The Fuzztones en Paranoiacs. Seventiespunk die zo uit de Subpopcatalogus zou kunnen komen.

Hear Cunzi

Sentry Box

Deze band uit Tielt-Winge staat voor eigentijdse pop-rock. Ontdek nummers die losbarsten in vloeiende refreinen met een wisselwerking tussen sober en explosief en tussen breekbaar en stevig. Dit alles gedoseerd in gevoel en kracht. Haalde de op één na hoogste score ooit in Stubru’s Demopoll.

Hear Sentry Box

Off With Their Headz

Stevige gitaarrock uit Geraardsbergen met in hun rangen, Jim Cole. Een drietal “sexy” boys die ondanks het nog jonge bestaan van de band, reeds een aantal pareltjes van rocksongs bijeen schreven. Hun sound omschrijven ze zelf als “... a big puddle of noise right up yours but amazingly really liking it...”.

Hear Off With Their Headz

Day Glow Suit

Oorspronkelijk als studioproject bedoeld, maar ondertussen uitgegroeid tot een ware live act. Dit duo uit Helchteren brengt een evenwichtige mengeling van pop, electronica en andere muzeikstijlen waarbij gitaarpartijen een belangrijke rol opeisen. Het begrip ‘poptronica’ is geboren.

Hear Day Glow Suit

De Serafijnen

Een Gentse groep die de ambitie heeft jazzpop in Vlaanderen vorm te geven. De in het jazzconservatorium geschoolde muzikanten brengen hun Nederlandstalige songs met een heel aparte kleur en  speciale arrangementen. Waarschijnlijk wel de meest vreemde eend in deze bijt ... gelukkig geen lelijk eendje !

Hear De Serafijnen

Mayfield

Een vijftal uit Landen. Zelf omschrijven ze hun muziek als ...een frisse slok alternatieve indie rock overgoten met zanglijnen en teksten met een behoorlijk hoog “tong-in-check” gehalte. No-nonsens rock’n roll die staat als een huis. U kent dat toch ... geen prefab; een huis !!!

Hear Mayfield

Soma

Deze Antwerpse band leverde een ijzersterke demo af met rocksongs pur sang. Verder weten we niet zo veel van deze Stubru-demopollwinnaar, alleen dat hun songs een echt livekarakter hebben met overtuigende zang, stevige gitaren, strakke ritmesectie ... oordeel zelf !

Hear Soma

Queen Zapalot

Een achtkoppige Gentse band die funk produceert met een hoog dansgehalte, dit alles gekruid met een vleugje wereldmuziek. ‘Van George Clinton tot Tony Allen en van swing tot breakbeat.” Fijne arrangementen en breaks en een origineel geluid. Benieuwd of ze dit live ook waarmaken ...

Hear Queen Zapalot

Rovic

Een combinatie van dubbele zanglijnen met stevige gitaarlijnen en een pompende ritmesectie resulteert in een vloeiende mix van hardrock, metal en punk. Een zestal dat reeds een demo en full cd uitbracht en de affiche deelde met  o.a.Therapy?, Dog Eat Dog en Heideroosjes.

Hear Rovic

Raymond Wishes

Indie Rock en Post Pop met verwijzingen naar o.a. Foo Fighters en Magnapop uit het verre Menen. Gitaarpop met  schuurpapieren ballads, twee matroesjka’s & gitaren die niet mogen kiezen: scheuren of treuren. Uit de rauwe Tiense kleigrond opgetrokken, niet gestoord door invloeden van daarbuiten.

Hear Raymond Wishes