Make your own free website on Tripod.com
MuurRock Trophy 2005

Finalisten


Home | Inschrijven | Deelnemers | Finalisten | Over Ons | Links

Vakjury 7 mei : Frank (BoogieWoogie), Bruno Meeus, Otto-Jan Ham (StuBru)
The Ignition

Goed, de kwaliteit van de demo's was niet zo van belang maar hier stonden we toch even perplex. Alhoewel erg poppy klinkt dit als de beesten en toen we achteraf de bio in handen kregen en de gemiddelde leeftijd van de groepsleden zagen : petje af. Fingers crossed maar wanneer ze dit live ook nog waarmaken ...

Hear The Ignition

Ostend Powers

Oostende, stad van Ensor, Arno en verblijfplaats van Herr Seele; een melting pot van talent dus waar lucy loes zeker niet mag ontbreken. En Ostend Powers. Snijdende (metal)gitaren, heerlijke drums en een scratcher die voor de nodige tegendruk zorgt. Een explosief crossover-geheel.

Hear Ostend Powers

Dedicted

Deze pletwals moet je een aantal keer beluisteren voor je echt mee bent. Als eerste indruk een frontale aanval op al je zintuigen maar na enkele luisterbeurten valt op hoe goed en strak dit in mekaar zit. Een bombardement toch wel : Geraardsbergen, shock and awe.

Hear Dedicted

Austin

De muziek van deze groep kabbelt haast onopgemerkt voorbij en dat maakt ze net zo interessant. Pop-rock op niveau met prachtig opgebouwde songs en een bij momenten intrigerend stemgeluid. Heel klein beetje XTC (de groep, niet de drug) met nog meer af en toe randje Radiohead. Niet in n hokje te proppen ...

Hear Austin

7th Sense

De helft afkomstig van Gent, de andere helft uit Geraardsbergen ... het heeft toch wat meegespeeld in de selectie. Eerlijk is eerlijk. Want dit klinkt zo jong, puberaal en onaf maar toch heeft dit nummer iets ongewoon aanstekelijks ... Het is een gok, maar we gaan er voor ! Ook al vanwege de sympathieke 4-track.

Hear 7thsense

Solenoid

Ze zetten ons op een misleidend spoor met een hoempapa-intro maar daarna is dit n brok energie met een zwaar stoner-gehalte maar vooral heel goed gedaan. En van de betere inzendingen in dit genre dit jaar. Als ze nu live die onverantwoord lange midden-break enkel nog willen invullen met wat verantwoord naakt ...

Hear Solenoid

+More

Duidelijke stoner-rock. Strak gespeeld, groovy drums, fijne zang en af en toe een leuke break die niet eindeloos lang duurt of de muziek naar oncontroleerbare afgronden duwt. Waar halen we dat nu weer? Geen idee, waarschijnlijk nog de alcohol van gisteren. Komen zien deze band!!

Hear +More

Alughana

Deze mengelmoes mocht niet ontbreken in onze selectie. Snijdende gitaren, folky-invloeden en hier en daar een vleugje urban. Fairies zweven voorbij op vioolklanken terwijl trollen de bassen in bedwang houden. U snapt er niets van? Wij zelf ook niet. Vreemd taaltje, die Alughana's.

Hear Alughana

I Do I Do

Aan deze hoefden we niet te twijfelen; dit was ons ding. Een vette gitaarrif, geen onnodig lange intro's en gewoon doen wat moet gedaan worden: lekker keet schoppen door middel van stevige rock met een bluesy randje. Basic en toch weer niet; voorspelbaar en toch nog verrassend uit de hoek komen. Mooi zo !!

Hear I Do I Do

Rencontrez l'Amour

Ze zijn ieder jaar zeldzaam, de surf-inzendingen maar dit jaar willen we ze jullie niet onthouden. Tarantino, lekker licht gebronsde lichamen, een sombrero en massa's zweet in een broeierig hete keet. Als het wat meezit moeten deze ritmes en riffs jullie tot een eerste hoogtepunt brengen. En hopelijk u niet alleen.

Hear Rencontrez l'Amour