Make your own free website on Tripod.com
MuurRock Trophy 2004
Laureaten

Home | Inschrijven | Deelnemers | Laureaten | Plannetje | Over Ons | Links

Vakjury

Bram Vermeersch: Doet leuke dingen in RifRaf maar mag zich vooral de gelukkige eigenaar noemen van een ongelooflijk sex-appeal. Zie ook Moony.
    
Bruno Meeus : Maakte als drum-goeroe het mooie weer bij onder meer Wizards of Ooze. Beetje gek maar geniaal.
    
Didier Heggerick : all-round muzikant waarvan het CV omgekeerd evenredig is met het aantal haren op zijn hoofd.
     
Steff De Vos : verkeert bij CNRrecords in het fijne gezelschap van onder meer Leki en Lunascape en is dus beter af dan de meeste van ons !!
   

Finalisten
Erain

Dit Genste viertal brengt een eigenzinnige mix van jazz, opera en klassiek. Zangeres Esther L. was de eerste frontdame van  Hoover (nu Hooverphonic) . Andere groepsleden deden reeds ervaring op bij o.a Skeem, Helder,... . Fans van Tori Amos en Ann Pierlé moeten deze groep zeker gezien hebben.

Hear Erain

Mr. Gold

Deze garagerockers komen uit het verre Limburg; een live-groep die zijn roots eerder vindt in de klassieke rockmuziek. Speelde reeds samen met onder andere Funeral Dress en binnenkort mogen ze ook enkele pre-gigs doen met de legendarische Kevin Ayers. Rock straight from the soul with a sprawling sea of guitars and some beautiful popsongs !

Hear Mr.Gold

Ashville

Niettegenstaande hun nog jonge bestaan, hebben deze Stonerrockers reeds heel wat te bieden. Ondanks belangrijke invloeden van Kyuss, Black Sabbath en Jimi Hendrix is dit vijftal uit Leuven er reeds in geslaagd een eigen sound te ontwikkelen wat resulteerde in hun sterke demo 'The Road to Ashville'.

Hear Ashville

Spine Chilling

Een band van over de taalgrens die er in slaagt geweld en zachtheid samen te brengen. Alternatieve rock gedragen door een stevige groove. Hier nog relatief onbekend, maar in de Waalse en Brusselse muziekscene verdiende deze band al een pak credits; nu Vlaanderen nog. Waalse rock van de bovenste plank met een grote dosis originaliteit.

Hear Spine Chilling

XX

Speelt weldoordachte dance met als invloeden Lamb, Faithless, Moloko, Kosheen. Deze band uit Kessel-Lo (met homestudio in Leuven) bouwde reeds een stevige livereputatie op waarbij hun zangeres een belangrijke rol speelt. Een must voor liefhebbers van het betere dancegenre.  

Hear XX

Mutual Aid

Een jonge bende uit Tollembeek die Punkrock pur sang brengt. Sedert augustus 2002 hebben ze eindelijk de goeie line-up gevonden wat ook resulteerde in hun eerste cd 'What Did Mankind Learn'. Ze omschrijven hun muziek zelf als een mix van punk, reggae, ska en metal. In punkmiddens zeker en zelfs daarbuiten hebben deze jonge anarchisten reeds een zekere bekendheid verworven.

Hear Mutual Aid

Heartbeat Movement

Hun motto: To give quality to the fans. Reggae, Ragga, Dancehall zijn de genres waarin deze vier jongeren uit Dilbeek zich bewegen. Een van hun grote voorbeelden is Shaggy. Naast optredens in de Vaartkapoen, Magasin 4, Hove Live stonden ze ook reeds op affiches in Italie, Engeland en Nederland.

Hear Heartbeat Movement